5 april 2023

'Zo waarlijk helpe mij God almachtig'

Afgelopen woensdag 29 maart werden 49 Provinciale Statenleden beëdigd door Hans Oosters, de commissaris van de koning en voorzitter van de Provinciale Staten. De Statenleden legden de eed of de belofte af. 

 

‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig.’


Met deze woorden legden onze Statenleden Bertrick van den Dikkenberg (fractievoorzitter) en Frans Hazeleger de eed af. Voor Bertrick van den Dikkenberg was het de derde keer dat hij de eed aflegde. Frans Hazeleger legde voor het eerst de eed af. Beiden deden dit met de woorden: ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’. Mooie woorden, waaruit onze afhankelijkheid van God blijkt. Ook de komende periode hebben we Gods hulp nodig om ons werk te doen. Alleen met Zijn hulp kunnen we betrouwbare, praktische politiek bedrijven bij een open Bijbel. Want, ‘zo de HEERE het huis niet bouwt, te vergeefs arbeiden deszelfs bouwlieden daaraan; zo de HEERE de stad niet bewaart, te vergeefs waakt de wachter’. (Psalm 127)


 

 

 

 

 
 
 
 
Daad bij het Woord 

Ons campagnemotto luidde: ‘Daad bij het Woord’. De SGP voegt ook na de verkiezingen de daad bij het Woord. De SGP wil doen wat het heeft belooft en wil de handen uit te mouwen steken. Er moet gewerkt worden, bijvoorbeeld aan perspectief voor boeren en het bouwen van huizen. Als SGP voegen we dus de Daad bij het Woord, bij de Bijbel.

 
Nieuwe Provinciale Staten

Van de 49 Statenleden zijn er 30 nieuwkomers. Van die 49 zetels heeft de SGP er twee. De afgelopen Statenperiode hadden we als SGP één zetel. We zijn dan ook dankbaar en blij met een verdubbeling van ons zetelaantal.

Tegen al onze kiezers zeggen we: bedankt voor uw stem!

De komende tijd kunt u van ons reilen en zeilen op de hoogte blijven. Dat kan via onze website, via onze sociale mediakanalen en via ons YouTube-kanaal. Als SGP staan we graag dicht bij de inwoner en de kiezer. Weet ons daarom te vinden bij vragen, opmerkingen of suggesties. Tegen al onze kiezers zeggen we: bedankt voor uw stem!

Mailen kan naar sgp@provincie-utrecht.nl of stuur een bericht via één van onze kanalen!