3 juli 2017

SGP stelt vragen over N233

Bij het vragenhalfuurtje van de laatste statenvergadering voor het reces stelde ons Statenlid Piet van Leeuwen een aantal vragen over de Rijnbrug en de kruising bij Achterberg. 

Vragen

De onderzoeksrapporten betreffende de Rijnbrug zouden ruim voor het zomerreces aan PS bekend gemaakt worden. Kan de gedeputeerde zeggen hoe het ermee staat? Kan P.S. genoemde rapporten in ieder geval nog voor augustus tot zich nemen?

Het ene rapport gaat over de oplossing voor middellange termijn en het andere over de lange termijn (extra oeververbinding) Wij nemen aan dat deze rapporten separaat behandeld worden en er ook aparte besluiten genomen worden. Klopt dat?

Daarnaast is ons toegezegd, dat wij ruim voor het reces besluitvorming van GS kunnen verwachten betreffende het kruispunt van de N233 bij Achterberg. Tot nu hebben wij niets vernomen. Kunt u ons vertellen hoe het daarmee staat?

Antwoord
In reactie op de vragen antwoordde het college dat de onderzoeken in concept gereed zijn en dat we die binnekort tegemoet kunnen zien. In de commissie op 4 september zal de oplossing voor de Rijnbrug worden geagendeerd, in de commissie op 9 oktober de aanpak van het kruispunt N233 bij Achterberg.