20 maart 2017

SGP pleit voor structurele oplossing kruising Achterberg

Een gevaarlijk kruispunt in de provincie Utrecht is het kruispunt bij Achterberg op de N233. Op dit kruispunt is de situatie erg onveilig, terwijl er veel kinderen oversteken. Er zijn ook veel ongelukken gebeurd in de afgelopen jaren. Het college heeft een kleine oplossing bedacht: er komt in het midden van de weg een plateau, er komt een extra flitspaal en de maximumsnelheid wordt wat naar beneden gebracht. 

Op dit punt kwam Gert van Laar, fractievoorzitter van de SGP in Rhenen, namens de gehele Raad van Rhenen inspreken. Hij pleitte voor een echte oplossing in de vorm van een ongelijkvloerse kruising. Fieters moeten onder de weg door of over een brug. De fietsers moeten in ieder geval niet op dezelfde hoogte oversteken als het overige verkeer. Dat is echt levensgevaarlijk.

Bertrick van den Dikkenberg zette namens de Utrechtse SGP-fractie een dikke streep onder dit betoog. 'We hebben nu de kans om een structureel veiligheidsprobleem op te lossen. Wat ons betreft is de tijd van wachten op onderzoek nu voorbij.