20 oktober 2018

SGP op bezoek in Bunschoten en Utrechtse Heuvelrug

Gisteren brachten we een werkbezoek aan onze fracties in Bunschoten en in de Utrechtse Heuvelrug. Verschillende bekende onderwerpen kwamen weer langs. Goed om weer bijgepraat te  worden over deze actuele thema's.

In Bunschoten werden we eerst ontvangen bij de nieuwe brandweerkazerne. Bevelvoerder Pieter Heinen vertelde ons over het goede werk dat de brandweer in Bunschoten verricht. Speciale expertise van het Bunschotense korps is het duikwerk. Mooi om te zien hoe veel deze mannen ervoor over hebben om de samenleving veilig te houden. Ook in hun vrije tijd moeten ze alert zijn, omdat ze ieder moment opgeroepen kunnen worden voor een spoedeisend geval. Grote waardering voor hun werk!

Na het bezoek aan de brandweer staken we de weg over naar het Oostwendecollege. Hier zagen we in de praktijk wat het betekent als onderwijs en arbeidsmarkt bij elkaar komen. Op het Oostwendecollege wordt hier dagelijks handen en voeten aan gegeven. Goed om te zien hoe in de praktijk wordt gewerkt aan een speerpunt waar we ons de afgelopen jaren, samen met andere fracties, voor hebben ingezet: een betere verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Mooi is dat het juist in Bunschoten was waar we dit onderwerp hebben opgehaald. Zo sluit de cirkel zich weer aan het eind van deze periode.

Na het bezoek aan Bunschoten vertrokken we naar het gemeentehuis in Doorn. Hier werden we ontvangen door de SGP-fractie en de SGP-wethouder, Gerrit Boonzaaijer. Zij namen ons mee naar het gebouw Meubin bij de A12 in Maarn, naar de nieuwe brandweerkazerne in Maarn en naar het centrum van Maarsbergen. Voor ons waren dit geen nieuwe thema's. Goed om te horen wat de stand van zaken is. Duidelijk is dat er in de Utrechtse Heuvelrug vooral wat moet gebeuren aan het verkeersknelpunt in Doorn. Dit kruispunt moet echt aangepakt worden. Zeker als we een volledige aansluiting bij Maarn willen realiseren. Aan het eind van het werkbezoek werden we nog bijgepraat over de Donderbergrotonde. Typisch een plek waar fietsers gefaciliteerd moeten worden. Daar gaan we ons dan ook voor inzetten.