26 november 2016

Fractie bezoekt Rhenen en Veenendaal

De SGP-fractie van de provincie Utrecht bezocht vrijdag de gemeenten Rhenen en Veenendaal. De Statenleden werden verwelkomd door de beide gemeenteraadsfracties van de SGP. De Statenleden kijken terug op een mooi bezoek.

‘Het is voor de provincie cruciaal om contact te houden met inwoners en gemeenten binnen de provincie.’ Vanuit die gedachte kwamen de Statenleden Gijs van Leeuwen en Piet van Leeuwen afgelopen vrijdag naar de gemeenten Rhenen en Veenendaal.

In Rhenen bezochten de Statenleden de brandweerkazerne en het kruispunt Rhenen-Achterberg aan de N233. Onderweg werd gesproken over de Rijnbrug. ‘Voor onze fractie is een goede aanpak van dit kruispunt en een spoedige verbreding van de Rijnbrug topprioriteit,’ aldus Piet van Leeuwen. De komende maanden zal de fractie het college op dit dossier blijven volgen. Later op de middag bezocht de fractie ook de Cuneratoren. Fractievoorzitter Gijs van Leeuwen is onder de indruk van het vele en detaillistische werk wat bij de renovatie is verricht. ‘We zien nu waar ons geld naar toe is gegaan. Er is hier heel knap werk geleverd.’ Het bezoek in Rhenen werd afgerond met een rondleiding door de uiterwaarden bij Rhenen in het kader van het project ‘Ruimte voor de rivier’.

Aan het eind van de middag begaven de SGP-ers zich naar de gemeente Veenendaal. Daar werden de Statenleden bijgepraat over de problemen met de doorstroming van de Rondweg-Oost. Van Leeuwen: ‘De problematiek van deze provinciale weg was bij de SGP bekend, het stond al in ons verkiezingsprogramma. Toch onderstreepte de presentatie nog eens het belang van een voortvarende aanpak.’ Ook werd uitgebreid gesproken over de provinciale kantorenproblematiek en een eventueel provinciaal ingrijpen op dit terrein. Conclusie van het gesprek: ‘Het is echt verrijkend om vanuit de gemeenten te horen hoe provinciaal beleid wordt ervaren. De SGP-fractie probeert nadrukkelijk de regio in het oog te houden en niet uitsluitend te focussen op de steden.’