HomeFractieKees Vermaat

Kees Vermaat

Commissielid

Wie is Kees Vermaat?

Ik ben Kees Vermaat, 28 jaar en nu raadslid namens de SGP in Zederik en kandidaat raadslid voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Geboren in Leerbroek, waar ik nog steeds met heel veel plezier woon. Ik ben de jongste van negen en van boeren komaf. Na zes jaar VWO, heb ik mijn bachelor Wiskunde & Toepassingen behaald aan de Universiteit van Utrecht en daarmee ook mijn tweedegraads bevoegdheid als wiskunde docent. Inmiddels werk ik alweer drie jaar met veel plezier op GSG Guido in Amersfoort en daarnaast zit ik, als afgevaardigde van het personeel, in de medezeggenschapsraad(MR) van school. Zo kan ik ook op school mijn politieke ervaringen goed gebruiken en delen, want de MR is net politiek.  

Waarom ben je actief voor de Staten?

Per 1 januari zal ook ik een inwoner zijn van de provincie Utrecht door de herindeling van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik tot de gemeente Vijfheerenlanden. Om onze nieuwe gemeente goed op het netvlies van de provincie te krijgen en nadat ik was gevraagd om me beschikbaar te stellen voor de Provinciale Staten, heb ik mij kandidaat gesteld voor de Staten. 

Waarom juist bij de SGP?

De SGP is een betrouwbare en stabiele partij, die staat voor bijbels genormeerde politiek. "Een man een man, een woord een woord', staat voor de SGP en daar houd ik van. Ook omdat de SGP zich niet leiden door de waan van de dag, maar door Gods Woord met een nuchtere kijk op deze wereld. 

Wat is je inzet voor de komende periode?

Persoonlijk wil ik me graag inzetten voor een betrouwbaar provinciebestuur in alle opzichten en in het bijzonder in relatie tot haar gemeenten en inwoners. Ook wil ik er zijn voor alle inwoners van de provincie Utrecht, van Abcoude tot Rhenen en van Vijfheerenlanden tot Bunschoten-Spakenburg! Graag zet ik mij in voor de vraagstukken rondom woningbouw, duurzaamheid en de agrarische sector.