HomeNieuwsSGP trapt campagne af

SGP trapt campagne af

Publicatiedatum: 26 jan. 2019

De aftrap van onze campagne bestond uit twee delen: een formele aftrap in Vinkeveen en een informele aftrap in Veenendaal. Vrijdagavond 25 januari trapte lijsttrekker Bertrick van den Dikkenberg samen met Eerste Kamerlid Diederik van Dijk de campagne officieel af, de volgende dag kwamen we bij elkaar op een Familiedag in Veenendaal.

Aftrap Vinkeveen

Tijdens de officiële aftrap lichtte Bertrick het motto van onze campagne ‘Voor een gezonde provincie Utrecht’ toe. Onder dit motto vallen vijf speerpunten, die in de verschillende campagne-uitingen naar voren komen in een schijf van vijf. De SGP vraagt aandacht voor een goed bestuur, goed wonen, een goed klimaat, goed eten en goed rijden. Bewust hadden we deze avond georganiseerd in een kleine kern. Wij hebben oog voor de regio. De stad Utrecht heeft volop de aandacht van de Utrechtse Staten, terwijl kleine kernen helaas te vaak worden vergeten. Dat moet echt anders. Eerste Kamerlid Diederik van Dijk vroeg aandacht voor de inbreng van de SGP in de Eerste Kamer. In de Eerste Kamer komt de SGP op voor het leven, voor het gezin en voor Israël. Van Dijk sloot zich meerdere keren aan bij het verhaal van de provincie. Ook in de Eerste Kamer pleit de SGP voor een nuchter klimaatbeleid en voor een goed bestuur. Na de pauze was er een interessante forumdiscussie, waaraan ook Ton van Sligtenhorst deelnam.

Familiedag Veenendaal

Als campagnecommissie hebben we geprobeerd een interactief programma op te stellen voor het hele gezin. Op de familiedag waren er zo’n 150 geïnteresseerden, waaronder Eerste Kamerlid Peter Schalk, Tweede Kamerlid Roelof Bisschop en SGP-kandidaat voor het waterschap Vallei en Veluwe Johannes van der Poel. Tijdens het informatieve gedeelte werden er presentaties gegeven rondom het thema FoodValley. Marc de Jager van de Koninklijke Ginkelgroep liet lopende projecten zien om door middel van vergroening het leefklimaat van binnensteden te verbeteren, Cor Verdouw vertelde over de toepassing van wetenschap in de fruitteeltsector en wethouder Aart de Kruijf presenteerde de aanpak van de fijnstofproblematiek bij pluimveehouderijen in de regio FoodValley. Achter op het terrein van de Ginkel Groep was er voor de kinderen een springkussen en oud-Hollandse spelen. Aan het eind van de middag was er bovendien een frietkraam voor het hele gezin. Tussen de bedrijven door was er volop de gelegenheid elkaar te ontmoeten.