HomeNieuwsSGP organiseert actie 'Voor een bereikbare prOVincie'

SGP organiseert actie 'Voor een bereikbare prOVincie'

Publicatiedatum: 6 mrt. 2019 | Tweede Kamer

Download hier het SGP-manifest 'Voor een bereikbare prOVincie' (PDF-versie).

Den Haag trekt honderden miljoenen euro’s uit voor het openbaar vervoer. Dat is belangrijk, maar al die miljoenen gaan vooral naar de grote steden en naar de Randstad. “En daar gaat het fout,” stelt SGP-Kamerlid Chris Stoffer.

Samen met SGP’ers vanuit alle hoeken van het land gaat hij donderdagmorgen 7 maart aan den lijve ondervinden hoe (on)bereikbaar Nederland is met het openbaar vervoer. Het verzamelpunt is Utrecht Centraal. Zal het gedeputeerde Harry van der Maas, überhaupt wel lukken om tijdig vanuit Zeeland in Utrecht te zijn? En hoe is dat bijvoorbeeld voor Statenlid Dirk van Dijk vanuit Genemuiden?

Na aankomst op Utrecht Centraal reizen de SGP’ers door naar het provinciehuis van Utrecht, alwaar zij gezamenlijk het manifest ‘Voor een bereikbare prOVincie’ presenteren. In dit plan laat de SGP zien hoe zij het openbaar vervoer wil verbeteren. De partij wil onder meer het mobiliteitsfonds inzetten voor extra treinen, bussen en stations in de regio. Daarnaast moet er structureel 100 miljoen uitgegeven worden aan betere bereikbaarheid van kleinere steden en dorpen. En de BTW op OV-tickets moet worden afgeschaft. Daarnaast presenteert de partij een aantal concrete OV-wensen per provincie.