HomeNieuwsSGP: Nu doorpakken in Rhenen

SGP: Nu doorpakken in Rhenen

Publicatiedatum: 19 nov. 2018

Het was niet voor het eerst. Opnieuw stond maandag de Rijnbrug op de provinciale agenda. Dit keer met een concreet voorstel voor een nieuwe brug. Daarmee kan de fileproblematiek rond Rhenen voor een belangrijk deel worden opgelost. Daarnaast stelt het college voor een fietstunneltje aan te leggen onder de N233 bij Achterberg door. 

Statenlid Bertrick van den Dikkenberg gaf aan dat de SGP zich heel goed kan vinden in dit voorstel. Het wordt tijd dat dit probleem nu echt wordt aangepakt. Dat moet dan ook snel gebeuren. Iedere dag weer staan hier heel veel mensen in de file. 2025 duurt dan ook nog wel heel erg lang. Wij vragen ons af waarom deze aanpak nog zo lang moet duren.

Punt van aandacht is de kruising bij Achterberg. Nu wordt voorgesteld daar een fietstunnel aan te leggen. Dat kost volgens de provincie 10 miljoen. Iets verderop, in Veenendaal, leggen we de N233 verdiept aan voor 17 miljoen. Hier wordt voor dat bedrag dus een volledig ongelijkvloerse kruising gerealiseerd. Ons voorstel is om dat ook voor Achterberg te doen. Als we de N233 ook hier verdiept aanleggen, wordt Achterberg weer met Rhenen verbonden en is doorstroming over de N233 ook nog beter gegarandeerd.