HomeNieuwsSGP: 'Houd samenwerking met O-gen vast!'

SGP: 'Houd samenwerking met O-gen vast!'

Publicatiedatum: 9 okt. 2019

Opnieuw pleitte de SGP vandaag voor behoud van de samenwerking met O-gen. Een half jaar geleden dienden wij hiervoor een motie in. Intussen ligt er een periode van onderzoek achter. Uit het onderzoek dat is opgeleverd is de heldere conclusie gekomen dat O-gen publieke waarde toevoegt. Minder duidelijk is welke financiële ondersteuningsmogelijkheden er zijn.  De provincie moet zelf een keuze maken in hoeverre zij bereid is structurele steun te bieden.

Vanmiddag riep commissielid Frans Hazeleger de gedeputeerde op O-gen zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden. 'Het is nu 9 oktober. O-gen weet nog steeds wat er vanaf 1 januari gaat gebeuren. Waar gaan we naartoe? O-gen is een belangrijke organisatie, die we hard nodig hebben om de provinciale ambities in de landbouw en wat betreft natuurontwikkeling waar te maken. Daarom is het in ons eigen belang dat O-gen blijft bestaan en actief blijft voor onze provinciale ambities. 

De SGP wil dat O-gen structureel betrokken blijft en daarom ook als verbonden partij wordt beschouwd. Het kan niet zo zijn dat O-gen alleen nog aangesloten is bij losse projecten en niet meer als vaste partner is aangeschoven bij de provincie.