HomeNieuwsSGP bezoekt De Bilt

SGP bezoekt De Bilt

Publicatiedatum: 17 aug. 2017

Onze fractie bezocht woensdag 16 augustus de Utrechtse gemeente De Bilt. De lokale fractie leidde ons langs een aantal plaatsen waarbij verschillende lokale kwesties aandacht krijgen. Op deze manier proberen we feeling te houden met wat er lokaal speelt.

Fractievoorzitter Slootweg stelde ons samen met zijn commissieleden Arie van der Vlies en Arie Vonk Noordegraaf en met bestuurslid Verweij voor aan een groeiend bedrijf in Bilthoven. Een van de eigenaren van Schoonderwoerd Vlees leidde ons rond op zijn bedrijf. Het bedrijf wil graag uitbreiden; een stukje ondernemerschap wat door de SGP altijd wordt gewaardeerd. Na de enthousiaste toelichting van deze jonge ondernemer reden we langs het Bilthovense deel van het Utrecht Science Park en het centrum van Bilthoven. Vooral de verkeersproblematiek in Bilthoven baart de lokale SGP-fractie grote zorgen. Die zorgen kunnen wij ons goed voorstellen. Het heeft onze aandacht! 

Na een korte maaltijd bij de Mauritshoeve in Maartensdijk krijgen we een interessante voorlichting op landgoed Eyckenstein. Het is nog niet zo eenvoudig als het lijkt een groot landgoed op verantwoorde wijze te beheren. Daarvoor is in ieder geval ook geld nodig. Intussen heeft het landgoed wel een enorme recreatieve waarde en natuurwaarde. Aan het eind van ons werkbezoek deden we ook een boerderij op Eyckenstein aan. Hier kregen we te horen hoe de boer hier op een bijzondere manier en dicht bij de natuur probeert te boeren. Het is goed om te horen dat er steeds meer consumenten zijn die niet gaan voor het goedkoopste stukje vlees, maar liever investeren in kwaliteit. Elke boer gaat natuurlijk het liefst voor een goed stuk vlees van een dier dat een waardig leven heeft gehad!

Al met al een interessant werkbezoek dat ons een goed beeld geeft van de problemen die in De Bilt spelen en ook van de dingen die er goed gaan.