HomeNieuwsPiet van Leeuwen neemt afscheid van de Staten

Piet van Leeuwen neemt afscheid van de Staten

Publicatiedatum: 28 mrt. 2019

Dinsdag 26 maart nam ons gewaardeerde Statenlid Piet van Leeuwen na vier jaar afscheid van de Utrechtse Staten. Eerst naast Gijs en later naast Bertrick heeft Piet zich ingezet voor de belangen van alle inwoners van onze provincie en vooral voor de belangen van onze boeren. 

Hieronder volgen de woorden die hij bij zijn afscheid sprak. Wij bedanken Piet voor zijn grote inzet van de afgelopen vier jaar en wensen hem Gods zegen in de komende tijd!

Voorzitter, dank voor de gelegenheid om een afscheidswoord te spreken. Ik zal geen lang verhaal houden, dat bent u niet van mij gewend.

Vier jaar geleden mocht ik voor de SGP mijn zetel in de Staten innemen. De SGP kwam toen met 2 zetels terug in de Provinciale Staten. Nu helaas maar 1 zetel. Voorzitter, ik heb in die 4 jaar heel veel geleerd. De SGP heeft, ondanks die 2 zetels toch veel bereikt in de achterliggende periode en met Bertrick aan het roer, zal dat succes zich zeker continueren!

Vorig jaar heb ik een punt gezet achter mijn raadslidmaatschap en nu, een jaar later, mijn afscheid als Statenlid. Dat betekent, na 21 jaar, het einde van mijn politieke loopbaan. Er is een tijd van komen en ook een tijd van gaan. 

Ik dank God, ons aller Schepper, dat Hij mij de kracht en gezondheid gaf om dit werk te mogen doen.  Voorzitter, wij hebben maar heel kort van elkaars aanwezigheid kunnen genieten, maar ik ben ervan overtuigd, dat u het zult gaan maken als voorzitter van dit gezelschap!

Ik bedank alle collega Statenleden en natuurlijk ook de leden van GS. voor de prettige samenwerking. We hebben scherpe debatten meegemaakt, waar de vonken vanaf vlogen, maar soms is dat nodig om de neuzen weer de goede kant op te krijgen.

Ook de leden van de provinciale SGP : Gijs, Bertrick, Frans en Pieter hartelijk dank voor de goede samenwerking.

En natuurlijk last but not least, mijn vrouw Wouterina, die mij altijd onvoorwaardelijk steunde, eerst als raadslid, toen als wethouder en later als statenlid. Zij was het, die mij motiveerde en stimuleerde! Ik hoop nu meer tijd aan mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen te kunnen besteden, daar heeft wel eens wat aan gemankeerd.

Nogmaals allen hartelijk dank en ik wens iedereen het volgende toe:  Zoekt de Heere God en leeft. Dan hebben wij echt Toekomst!